Uložiť
Porcie 4
Príprava
25 min.
Náročnosť
Cena

Pečená treska so slaninou a varenými zemiakmi

Ingredience

400 g
tresky
soľ
mleté biele korenie
hladká múka
šťava z ½ citróna
½
citróna na ozdobenie
150 g
slaniny
kôpor
olej
600 g
zemiakov
maslo
čerstvá petržlenová vňať

Postup

Rybu umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme bielym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Obalíme ju v hladkej múke, poukladáme na vymastený plech a vo vyhriatej rúre pečieme 10 minút.

Slaninu nakrájame na kocky, posypeme ňou rybu a pečieme, kým nie je slanina chrumkavá.

Zemiaky nakrájané na kocky dáme variť do vriacej osolenej vody do mäkka. Potom ich scedíme a dáme na ne plátok masla.

Rybu servírujeme posypanú kôprom a na zemiaky dáme nasekanú petržlenovú vňať.

Ohodnotiť recept

Kategórie