Pečené jahňacie kolienko
Ingredience
500 g
jahňacieho kolena s kosťou
2
zemiaky ZELOVOC
1
konzerva sterilizovanej
červenej fazule Tradičná kvalita
1
konzerva sterilizovanej
bielej fazule Tradičná kvalita
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
100 g
údenej slaniny
čerstvý rozmarín
1 zväzok
čerstvej špargle
vegeta
soľ
1
cibuľa ZELOVOC
olej Coop PREMIUM
Postup
Najprv si pripravíme marinádu z rozdrveného cesnaku, soli, oleja a nasekaného rozmarínu. Marinádou potrieme jahňacie kolienko a marinujeme aspoň dvanásť hodín.
Takto pripravené kolienko najskôr varíme v pare približne hodinu a potom pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C ešte asi štvrť hodiny.
Zatiaľ nakrájame na malé kúsky slaninu, restujeme ju spolu s nakrájanou cibuľkou, pridáme oba druhy sterilizovanej fazule, očistenú a predvarenú špargľu, dochutíme ešte cesnakom, vegetou a rozmarínom.
Hotové mäso podávame s pripravenou fazuľovou prílohou a grilovanými zemiakmi.