Uložiť
Porcie 4
Príprava
150 min.
Náročnosť
Cena

Pečené jahňacie kolienko

Ingredience

500 g
jahňacieho kolena s kosťou
2
zemiaky ZELOVOC
1
konzerva sterilizovanej
červenej fazule Tradičná kvalita
1
konzerva sterilizovanej
bielej fazule Tradičná kvalita
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
100 g
údenej slaniny
čerstvý rozmarín
1 zväzok
čerstvej špargle
vegeta
soľ
1
cibuľa ZELOVOC
olej Coop PREMIUM

Postup

Najprv si pripravíme marinádu z rozdrveného cesnaku, soli, oleja a nasekaného rozmarínu. Marinádou potrieme jahňacie kolienko a marinujeme aspoň dvanásť hodín. Takto pripravené kolienko najskôr varíme v pare približne hodinu a potom pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C ešte asi štvrť hodiny. Zatiaľ nakrájame na malé kúsky slaninu, restujeme ju spolu s nakrájanou cibuľkou, pridáme oba druhy sterilizovanej fazule, očistenú a predvarenú špargľu, dochutíme ešte cesnakom, vegetou a rozmarínom. Hotové mäso podávame s pripravenou fazuľovou prílohou a grilovanými zemiakmi.
Recept → Pečené jahňacie kolienko

Ohodnotiť recept