Uložiť
Porcie 2
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Pečené kuracie prsia na šošovici

Ingredience

1 balík
šošovice Tradičná kvalita
bobkový list Dobrá cena
2
cibule ZELOVOC
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
soľ
zväzok petržlenovej vňate
olivový olej Tradičná kvalita
trocha cukru
mleté čierne korenie Dobrá cena
šťava z citróna ZELOVOC
4
kuracie prsia

Postup

Šošovicu deň vopred namočíme, potom scedíme, pridáme k nej čerstvú vodu, bobkový list, polovicu cibule, cesnak a varíme do zmäknutia. Hotovú šošovicu scedíme, vývar môžeme použiť ako základ výdatnej polievky. Necháme vychladnúť, dochutíme soľou, pridáme trochu olivového oleja, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu aj trochu cukru a korenia. Necháme odležať. Kuracie prsia potrieme olejom, osolíme, okoreníme a upečieme v rúre pri 200 °C dozlatista. Trvá to asi 20 až 30 minút. Potom ich nakrájame na tenké plátky a hneď podávame so šošovicou.
Recept → Pečené kuracie prsia na šošovici

Ohodnotiť recept