Uložiť
Porcie 4
Príprava
120 min.
Náročnosť
Cena

Pečené kuracie stehná s ratatouille

Ingredience

2
baklažány
2
veľké cukety
2
žlté papriky
400 g
paradajok ZELOVOC
2
cibule ZELOVOC
3
strúčiky cesnaku ZELOVOC
2
stonky rozmarínu
4
stonky tymianu
5 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
soľ
mleté čierne korene Dobrá cena
mletá sladká červená paprika Dobrá cena
8
kuracích stehien
3 PL
balzamikového octu
cukor

Postup

Baklažány, cukety a papriku umyjeme a podľa potreby očistíme, nakrájame na kocky. Paradajky nakrájame na mesiačiky, olúpanú cibuľu nakrájame na kocky, olúpaný cesnak prelisujeme. Bylinky umyjeme a dosucha vytrasieme. Lístočky tymianu aj ihličky rozmarínu otrháme zo stoniek. Spojíme ich so zeleninou, cibuľou, cesnakom a 3 PL oleja. Poriadne ochutíme soľou, korením a paprikou. Všetko navrstvíme na hlboký plech. Rúru predhrejeme na 175 °C. Kuracie stehná predelíme v kĺbe a takto rozdelíme na dolnú a hornú časť. V miske zmiešame 4 PL oleja, 2 ČL soli, 1 ČL korenia a 2 ČL mletej papriky. Mäso potrieme touto marinádou a poukladáme na mriežku vhodnú do rúry. Plech so zeleninou dáme na spodnú koľajničku v rúre. Na to nasunieme aj mriežku s mäsom a vo vyhriatej rúre pečieme 50 až 60 minút. Môžeme podávať horúce, ale aj studené. V tom prípade ešte zeleninu dochutíme octom a cukrom.
Recept → Pečené kuracie stehná s ratatouille

Ohodnotiť recept