Pečené sladké zemiaky so smotanovým dipom
Ingredience
6
sladkých zemiakov
3 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
18
stoniek tymianu
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
1 PL
rasce Dobrá cena
1
zväzok pažítky
150 g
Crème fraîche
200 g
syra žervé
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
Postup
Sladké zemiaky dôkladne umyjeme a každý zabalíme do alobalu spolu 3 stonkami tymianu a ½ PL oleja. Posypeme soľou a korením. Zemiaky grilujeme asi 20 až 25 minút.
Na prílohu opečieme rascu na suchej panvici, necháme vychladnúť a rozdrvíme v mažiari. Pažítku nakrájame nadrobno. Créme fraiche spojíme so syrom žervé, pridáme rozdrvenú rascu, pažítku, soľ, korenie a podávame k ugrilovaným zemiakom.