Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Pečený pstruh so zemiakovo-hráškovým šalátom a horčicovou omáčkou

Ingredience

1 kg
pstruh v celku (4x 250 g)
olivový olej Tradičná kvalita
1
citrón ZELOVOC
1
zväzok čerstvého tymiánu
40 g
mandľových lupienkov
4
plátky pancetty
600 g
zemiakov ZELOVOC
kurací vývar
2 ks
rímskeho šalátu
1
zväzok čerstvej mäty
300 g
mrazeného hrášku Dobrá cena
200 g
mrazeného bôbu
2 ČL
strúhaného chrenu
1 ČL
dijonskej horčice
½
citrónu ZELOVOC
4 PL
lyžice bieleho jogurtu Dobrá cena

Postup

Ryby si na plechu osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme na štvrte pokrájaný citrón a na 20 minút dáme piecť do rúry na 240 °C. Potom v miske rozdrobíme tymián s olejom a potrieme ryby, posypeme mandľovými lupienkami a na každú rybu položíme plátok pancetty. Dáme zapiecť do rúry, kým nie je pancetta chrumkavá.

Zemiaky nakrájame na hrubšie plátky, dáme variť do vriacej osolenej vody a prilejeme kurací vývar. Varíme prikryté do polomäkka. Do hrnca k zemiakom pridáme šalát, hrášok, mätu a bôby a varíme ešte aspoň 10 minút. V miske premiešame chren, horčicu, šťavu z polovice citróna a soľ. Na záver primiešame biely jogurt.

Ohodnotiť recept