Uložiť
Porcie 4
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

Perkelt z hlivy

Ingredience

500 g
hlivy ustricovej
1
cibuľa ZELOVOC
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
soľ
mletá červená paprika Dobrá cena
mleté čierne korenie Dobrá cena
1 téglik
smotany na varenie Tradičná kvalita
½ téglik
kyslej smotany Mamičkine dobroty
múka Dobrá cena
zemiaky ZELOVOC
alebo halušky ako príloha
olej Coop PREMIUM

Postup

Hlivu očistíme a nakrájame na rezance. Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme hlivu, potom prelisovaný cesnak a dochutíme soľou, korením a paprikou. Opečenú hlivu podlejeme vodou a dusíme 20 minút. Potom pridáme smotanu na varenie a tiež kyslú smotanu zmiešanú s múkou. Na miernom ohni ešte niekoľko minút povaríme a ešte raz dochutíme. Podávame so zemiakmi alebo ešte lepšie s haluškami.
Recept → Perkelt z hlivy

Ohodnotiť recept

Kategórie