Perkelt z hlivy
Ingredience
500 g
hlivy ustricovej
1
cibuľa ZELOVOC
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
soľ
mletá červená paprika Dobrá cena
mleté čierne korenie Dobrá cena
1 téglik
smotany na varenie Tradičná kvalita
½ téglik
kyslej smotany Mamičkine dobroty
múka Dobrá cena
zemiaky ZELOVOC
alebo halušky ako príloha
olej Coop PREMIUM
Postup
Hlivu očistíme a nakrájame na rezance. Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme hlivu, potom prelisovaný cesnak a dochutíme soľou, korením a paprikou.
Opečenú hlivu podlejeme vodou a dusíme 20 minút. Potom pridáme smotanu na varenie a tiež kyslú smotanu zmiešanú s múkou. Na miernom ohni ešte niekoľko minút povaríme a ešte raz dochutíme.
Podávame so zemiakmi alebo ešte lepšie s haluškami.