Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Pikantné kura so štuchanými zemiakmi a kukuricovým šalátom

Ingredience

4
kukuričné klasy
1
zväzok čerstvého koriadru
1
čerstvá chili paprička
4
jarné cibuľky
3
paradajky Zelovoc
2
citróny Zelovoc
1 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
800 g
zemiakov Zelovoc
2 PL
sladkej chili omáčky
480 g
kuracích pŕs
1 ČL
sladkej červenej papriky Dobrá cena
1 ČL
oregana
1 ČL
granulovaného cesnaku
1 ČL
chilli
1 PL
polenty
olivový olej Tradičná kvalita
2
plátky slaniny Mamičkine dobroty
175 g
fazuľových luskov
20 g
syra feta

Postup

Salsa: Kukuričné klasy opečieme na panvici z každej strany, následne opačnou stranou noža zoškrabeme semienka do misy. Nahrubo nasekáme koriander, chili papričku, jarnú cibuľku aj paradajky a pridáme do misy ku kukurici. Dochutíme soľou, šťavou z limety a olivovým olejom, dobre premiešame. Štuchané zemiaky: Nakrájame a uvaríme zemiaky, scedíme a jemne roztlačíme pučidlom (tak, aby nám zostali kúsky celých zemiakov). Do popučených zemiakov pridáme sladkú chili omáčku a premiešame. Kura: Kuracie prsia naklepeme a okoreníme zmesou korenia (soľ, sladká paprika, oregano, cesnak, chili a polenta). Kura následne opečieme na olivovom oleji z každej strany dozlatova (3 minúty z každej strany). Na očistenej panvici opečieme slaninu a k nej pridáme fazuľové lusky. Jedlo na tanieri dozdobíme syrom feta.
Recept → Pikantné kura so štuchanými zemiakmi a kukuricovým šalátom

Ohodnotiť recept

Kategórie