Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

PLNENÁ PAPRIKA

Ingredience

4
čerstvé papriky ZELOVOC
500 mg
mletého hovädzieho mäsa
100 g
dlhozrnnej ryže Tradičná kvalita
2
šalotky
2 PL
bravčovej masti Dobrá cena
700 ml
vývaru
3
cibule ZELOVOC
3
strúčiky cesnaku ZELOVOC
3
bobkové listy Dobrá cena
2 PL
paradajkovej pasty Tradičná kvalita
500 g
paradajkového pretlaku Dobrá cena
700 g
zemiakov (varný typ C) ZELOVOC
120 g
masla Tradičná kvalita
220 ml
plnotučného mlieka Mamičkine dobroty
20 g
strúhaného parmezánu
1 ČL
mletej červenej papriky
soľ
cukor
bylinky

Postup

Paprikám odkrojíme klobúčik a vyčistíme ich od semiačok. Na masti opečieme na jemno nakrájanú šalotku, pridáme ryžu a restujeme, zalejeme vývarom alebo vodou a varíme 15 minút do mäkka. Ryžu necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme omáčku. Na masti opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, odrezky z paprík, mletú papriku a cukor. Keď nám cukor skaramelizuje, pridáme lyžicu paradajkovej pasty a zalejeme vývarom. Omáčku zredukujeme a prilejeme pretlak. Pridáme bobkový list a prevaríme. Následne rozmixujeme. Vychladnutú ryžu zmiešame s mletým mäsom, osolíme a okoreníme. Vzniknutou zmesou naplníme papriky. Papriky vložíme do omáčky a dáme piecť na 200 – 220 °C po dobu 30 minút. Kým sa paprika bude piecť, uvaríme zemiaky. Na kocky nakrájané zemiaky vložíme do studenej a osolenej vody. Privedieme k varu a varíme približne 15 – 20 minút do mäkka. Zemiaky scedíme a v miske popučíme so zohriatym mliekom, maslom a parmezánom. Primiešame aj čerstvo nasekané bylinky. Papriku servírujeme na zemiakovej kaši posypanú bylinkami a zaliatu omáčkou.

Recept → PLNENÁ PAPRIKA

Ohodnotiť recept