PLNENÁ PAPRIKA
Ingredience
Postup
Paprikám odkrojíme klobúčik a vyčistíme ich od semiačok. Na masti opečieme na jemno nakrájanú šalotku, pridáme ryžu a restujeme, zalejeme vývarom alebo vodou a varíme 15 minút do mäkka. Ryžu necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme omáčku. Na masti opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, odrezky z paprík, mletú papriku a cukor. Keď nám cukor skaramelizuje, pridáme lyžicu paradajkovej pasty a zalejeme vývarom. Omáčku zredukujeme a prilejeme pretlak. Pridáme bobkový list a prevaríme. Následne rozmixujeme. Vychladnutú ryžu zmiešame s mletým mäsom, osolíme a okoreníme. Vzniknutou zmesou naplníme papriky. Papriky vložíme do omáčky a dáme piecť na 200 – 220 °C po dobu 30 minút. Kým sa paprika bude piecť, uvaríme zemiaky. Na kocky nakrájané zemiaky vložíme do studenej a osolenej vody. Privedieme k varu a varíme približne 15 – 20 minút do mäkka. Zemiaky scedíme a v miske popučíme so zohriatym mliekom, maslom a parmezánom. Primiešame aj čerstvo nasekané bylinky. Papriku servírujeme na zemiakovej kaši posypanú bylinkami a zaliatu omáčkou.
