Uložiť
Porcie viac
Príprava
80 min.
Náročnosť
Cena

Plnený medovník

Ingredience

300 g
hladkej múky Dobrá cena
200 g
práškového cukru
2
vajcia Mamičkine dobroty
2 PL
medu Mamičkine dobroty
1 ČL
prášku do pečiva Tradičná kvalita
mleté klinčeky
mletá škorica
mleté nové korenie
mletý aníz
strúhaná citrónová kôra
cukor na posypanie
150 g
ríbezľového lekváru
100 g
orechov
50 g
hrozienok

Postup

Na dosku preosejeme múku, pridáme cukor, vajcia, med, prášok do pečiva, zomleté preosiate klinčeky, škoricu, aníz, nové korenie aj postrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu vymiešame na cesto a rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm. Pripravené cesto prekrojíme na polovicu. Jednu časť cesta položíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený a vysypaný hrubou múkou. Na plnku zmiešame lekvár, orechy aj hrozienka a potrieme ňou cesto na plechu. Navrch dáme druhú polovicu rozvaľkaného cesta. Medovník pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi hodinu. Po upečení medovník pokrájame a posypeme cukrom.
Recept → Plnený medovník

Ohodnotiť recept