Uložiť
Porcie 4
Príprava
180 min.
Náročnosť
Cena

Poľníčkový šalát s údeným mäsom

Ingredience

120 g
valeriánky poľnej
(šalátu poľníček)
1
uhorka ZELOVOC
1
jablko ZELOVOC
250 g
cvikly
300 g
údeného mäsa zo stehna
60 g
dulového džemu
20 g
medu Mamičkine dobroty
150 g
kyslej smotany Mamičkine dobroty
40 g
chrenu
3 zrnká
celého nového korenia
3
strúčiky cesnaku ZELOVOC
2
cibule ZELOVOC
1
bobkový list Dobrá cena
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
čerstvý tymian
olivový olej Tradičná kvalita

Postup

Údené mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, nové korenie a bobkový list. Podlejeme vodou a v zakrytom pekáči pečieme pri 150 °C aspoň 1,5 hodiny. Umytú cviklu poukladáme na alobal 30 x 30 cm, osolíme, okoreníme, pridáme tymian a olivový olej. Zabalíme a pečieme asi hodinu, potom odokryjeme, potrieme dulovým džemom a pečieme ďalších 15 minút pri 170 °C, aby džem skaramelizoval. Vyberieme na tanier. Výpek použijeme ako dresing, ak treba, zredukujeme ho. Poľníček opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme v odstredivke. Kyslú smotanu necháme cez noc odkvapkať na sitku. Do odkvapkanej smotany pridáme čerstvo nastrúhaný chren, soľ a korenie. Premiešame a dáme do chladničky vychladiť. Pred podávaním pridáme do smotany med a premiešame. Do veľkej misky dáme poľníček, nakrájané jablko, uhorku, výpek. Zľahka premiešame a pridáme na plátky nakrájanú cviklu a kúsky údeného stehna. Podávame s medovo-smotanovým chrenom.
Recept → Poľníčkový šalát s údeným mäsom

Ohodnotiť recept