Uložiť
Porcie 4
Príprava
120 min.
Náročnosť
Cena

Poľovnícka hovädzina

Ingredience

600 g
hovädzieho mäsa zo stehna
80 g
tuku
60 g
údenej slaniny
1
cibuľa ZELOVOC
60 g
mrkvy ZELOVOC
30 g
petržlenu ZELOVOC
20 g
zeleru
soľ
bobkový list Dobrá cena
mleté čierne korenie Dobrá cena
2 zrnká
celého nového korenia
200 ml
smotany na varenie Tradičná kvalita
30 g
hladkej múky Dobrá cena
50 g
brusníc z kompótu
½
citróna ZELOVOC
cukor na dochutenie

Postup

Mäso prešpikujeme kúskami nakrájanej slaniny, osolíme a okoreníme. Cibuľu a koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame na kolieska, opražíme na tuku, pridáme prešpikované mäso a chvíľu podusíme. K mäsu ďalej pridáme celé nové korenie, bobkový list, citrónovú kôru, občas podlejeme a dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy a šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Omáčku dobre prevaríme a prepasírujeme cez sitko. Potom do omáčky pridáme brusnice, cukor a citrónovú šťavu. Mäso nakrájame, podávame s omáčkou a cestovinou alebo so žemľovými knedľami.
Recept → Poľovnícka hovädzina

Ohodnotiť recept