Uložiť
Porcie 4
Príprava
180 min.
Náročnosť
Cena

Poľovnícka hrianka

Ingredience

600 g
jelenieho stehna
600 g
červenej cibule
250 g
bravčovej masti
2 PL
mletej červenej papriky
2
bobkové listy
2
rozdrvené borievky
2 ČL
sušeného cesnaku
soľ
čierne mleté korenie
0,5 l
vody/hovädzieho bujónu
2 strúčiky
cesnaku
nové korenie
2 PL
šípkového džemu
kváskový chlieb
200 g
strúhaného eidamu
petržlenová vňať
čerstvé čili

Postup

Do kastróla dáme rozohriať bravčovú masť. Pridáme na tenko nakrájanú červenú cibuľu a restujeme do sklovita. Ak je cibuľa orestovaná, stiahneme z ohňa a pridáme mletú červenú papriku. Zamiešame, aby sme nemali hrudky papriky, a dáme naspäť na oheň. Asi 1minútu restujeme a pridáme mäso - orestujeme z každej strany, kým nepustí šťavu. Pridáme bobkový list, borievky, nové korenie, sušený cesnak, pretlačený cesnak, šípkový džem a všetko spolu premiešame a podusíme. Zalejeme vodou/vývarom a varíme asi 2 hodiny, kým nám mäso nezmäkne.

Chlieb nakrájame a opečieme na sucho na panvici. Mäso servírujeme na hrianke posypané syrom, čerstvým čili a petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept

Kategórie