Pravá šošovicová nakyslo
Ingredience
150 g
suchej šošovice Tradičná kvalita
1
stredne veľká cibuľa ZELOVOC
koža z údenej slaniny
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
kryštálový cukor
ocot na dochutenie Dobrá cena
olej Coop PREMIUM
2 PL
hladká múka Dobrá cena do zápražky
200 ml
sladkej smotany Tradičná kvalita
Postup
Šošovicu si na noc namočíme, aby zmäkla.
Nachystanú šošovicu varíme aj s kožou zo slaniny.
Polomäkkú šošovicu okoreníme mletým čiernym korením a osolíme.
Zahustíme ju zápražkou z oleja, múky, posekanej cibule a prelisovaného cesnaku.
Polievku povaríme a pridáme sladkú smotanu. Necháme odstáť a dochutíme octom a cukrom.