Uložiť
Porcie 4
Príprava
70 min.
Náročnosť
Cena

Pravá šošovicová nakyslo

Ingredience

150 g
suchej šošovice
1
stredne veľká cibuľa
koža z údenej slaniny
soľ
mleté čierne korenie
2
strúčiky cesnaku
kryštálový cukor
a ocot na dochutenie
olej
2 PL
hladká múka do zápražky
200 ml
sladkej smotany

Postup

Šošovicu si na noc namočíme, aby zmäkla.

Nachystanú šošovicu varíme aj s kožou zo slaniny.

Polomäkkú šošovicu okoreníme mletým čiernym korením a osolíme.

Zahustíme ju zápražkou z oleja, múky, posekanej cibule a prelisovaného cesnaku.

Polievku povaríme a pridáme sladkú smotanu. Necháme odstáť a dochutíme octom a cukrom.

Ohodnotiť recept

Kategórie