Uložiť
Porcie 4
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

Pravé slovenské makové šúľance

Ingredience

1 kg
uvarených zemiakov ZELOVOC
300 g
hrubej múky Dobrá cena
3 + 3 PL
kryštálového cukru
1 bal.
vanilkového cukru
soľ
250 g
masla Tradičná kvalita
2
vajcia Coop PREMIUM
120 g
mletého maku Tradičná kvalita
práškový cukor
na posypanie

Postup

Uvarené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme 3 lyžice kryštálového cukru, štipku soli, vanilkový cukor, 2 vajcia a premiešame. Na záver pridáme 300 g hrubej múky a vypracujeme cesto. Pracovnú dosku pomúčime. Z cesta ukrojíme menší kus, z ktorého ušúľame dlhší valček, ten nakrájame asi na 2 cm kúsky. V rukách jemne šúľame. Pripravené šúľance vhodíme do vriacej osolenej vody, uvaríme na miernom ohni, až kým nevyplávajú na povrch. Keď sú uvarené, scedíme ich do misky a ešte do teplých šúľancov pridáme rozpustené maslo, 3 PL kryštálového cukru a mletý mak. Všetko spolu premiešame a servírujeme podľa chuti ešte posypané práškovým cukrom.
Recept → Pravé slovenské makové šúľance

Ohodnotiť recept

Kategórie