Uložiť
Porcie 4
Príprava
50 min.
Náročnosť
Cena

Reďkovková krémová polievka

Ingredience

1
cibuľa ZELOVOC
400 g
zemiakov ZELOVOC
50 g
masla Tradičná kvalita
150 ml
bieleho vína
1,2 l
zeleninového vývaru
2 viazaničky
reďkoviek
1 strúčik
cesnaku ZELOVOC
100 ml
olivového oleja Tradičná kvalita
soľ
čierne mleté korenie Dobrá cena
muškátový oriešok
150 ml
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
reďkovka na ozdobenie

Postup

Cibuľu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme maslo a podusíme cibuľu a zemiaky. Zalejeme vínom a zeleninovým vývarom. Privedieme k varu a varíme 30 minút. Následne odstavíme a rozmixujeme na pyré. Listy z reďkoviek umyjeme a vo vyššej nádobe zmiešame s cesnakom a olivovým olejom. Rozmixujeme a pridáme do polievky. Ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Do polievky vmiešame vyšľahanú smotanu. Celé reďkovky nakrájame na plátky a dozdobíme porcie polievky.
Recept → Reďkovková krémová polievka

Ohodnotiť recept

Kategórie