Uložiť
Porcie 4
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

Rybie ragú

Ingredience

600 g
rybieho filé
100 g
koreňovej zeleniny ZELOVOC
(mrkva, petržlen, zeler)
1
cibuľa ZELOVOC
bobkový list Dobrá cena
soľ
celé čierne korenie Dobrá cena
2
jogurty
šťava a kôra z citróna ZELOVOC
30 g
masla Tradičná kvalita
20 g
hladkej múky Dobrá cena

Postup

Filé pokrájame, osolíme a varíme v octovej vode spolu s postrúhanou zeleninou. Pridáme cibuľu, bobkový list a celé korenie. Povaríme asi 20 minút. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju rybím vývarom a ešte 5 minút povaríme. Zeleninu rozmixujeme a spolu s kúskami ryby pridáme do zahustenej šťavy. Potom všetko zalejeme rozšľahaným jogurtom, pridáme trochu masla, citrónovú šťavu a trochu postrúhanej citrónovej kôry. Podávame s čerstvým chlebom alebo bagetou.
Recept → Rybie ragú

Ohodnotiť recept

Kategórie