ŠAKŠÚKA
Ingredience
1
väčšia červená cibuľa
2
strúčiky cesnaku Zelovoc
3
farebné čerstvé papriky
1
plechovka sterilizovaných paradajok
1 ČL
údenej mletej papriky
1 ČL
mletej rímskej rasce
½ ČL
sušeného čili
3
vajíčka Mamičkine dobroty
1 PL
octu Dobrá cena
20 g
cottage syru Tradičná kvalita
čerstvý koriander na dozdobenie
olivový olej Tradičná kvalita
soľ
korenie Dobrá cena
Postup
Na olivovom oleji si osmahneme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný cesnak a všetky koreniny. Po pár sekundách pridáme nakrájanú papriku, opečieme a pridáme sterilizované paradajky. Prikryjeme a dusíme na miernom plameni.
Kým sa nám zmes pripraví, uvaríme si tzv. „stratené vajíčka“. Vodu s octom privedieme na približne 90 °C (nemala by vrieť) a vložíme vajíčka na približne 2 minúty, kým sa nám bielok uvarí a žĺtok zostane vnútri tekutý.
Hotovú šakšúku servírujeme na tanier s cottage syrom, vajíčkom a čerstvým koriandrom. Ako prílohu môžeme podávať chlebík.
