Šalát s grilovaným kuracím mäsom a avokádom
Ingredience
2 kusy
kuracích pŕs
1
avokádo
1
rímsky šalát
1
šalátová uhorka ZELOVOC
čerstvý koriander
250 ml
kyslej smotany Mamičkine dobroty
2 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
1
paprička čili
4 PL
oleja Coop PREMIUM
1 PL
mletej červenej papriky Dobrá cena
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
reďkovky na ozdobenie
Postup
Z oleja, mletej červenej papriky, nakrájanej papričky čili, soli a čierneho korenia pripravíme marinádu na mäso.
Kuracie prsia nakrájame na dlhšie kúsky a marinujeme ich aspoň 30 minút. Potom mäso ugrilujeme z oboch strán.
Uhorku ošúpeme a nakrájame asi na trojcentimetrové kúsky.
Šalát umyjeme a natrháme na malé kúsky. Všetko dobre premiešame, pridáme kúsky avokáda, grilované kuracie mäso a pokvapkáme olivovým olejom.
Polejeme kyslou smotanou a ozdobíme čerstvým koriandrom aj reďkovkami.