Sedliacky grécky šalát
Ingredience
1
cibuľa ZELOVOC
1 kg
paradajok ZELOVOC
3
srdiečka rímskeho šalátu
1
uhorka ZELOVOC
½
zväzku petržlenovej vňate ZELOVOC
100 ml
bieleho vínneho octu
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
6 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
300 g
nakladaných jemných
baraních rohov
Postup
Cibuľu olúpeme, prekrojíme a nakrájame na pásiky. Paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Umytý šalát otrasieme od vody a nakrájame na pásiky. Uhorku olúpeme, prekrojíme na štvrtiny a nakrájame na kúsky. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame nadrobno.
Ocot, soľ a korenie vymiešame, postupne zašľaháme aj olej.
Nakrájanú zeleninu spojíme v mise, pridáme baranie rohy, zalejeme pripraveným dresingom a šalát môžeme podávať s olivami, chlebom a nakladaným syrom feta.