SEGEDÍN S PEČENÝM BÔČIKOM
Ingredience
Postup
Na spodok hlbšieho plechu dáme nakrájanú cibuľu, bôčik poriadne nasolíme a okoreníme, položíme na cibuľu, podlejeme vodou do výšky cibule, prikryjeme alobalom a pečieme 4 a pol hodiny na 145 °C.
Následne vyberieme bôčik z plechu a dáme do nádoby veľkej cca ako je kus mäsa. Prikryjeme papierom na pečenie a rovnakou veľkosťou nádoby. Následne sa zaťažíme a zachladíme. Takto pripravený bôčik bude pripravený na vykrojenie požadovaného tvaru a finálne ohriatie či ugrilovanie. Dôležité je po upečení bôčiku zliať výpek aj s cibuľou a nechať vychladnúť, aby sa oddelil tuk od výpeku.
Na tuku upečieme v hrnci cibuľu, pridáme mleté papriky, kapustu, výpek a varíme (ak máme málo výpeku podlejeme aj vodou). Na konci pridáme mlieko/smotanu a prevaríme ešte zopár minút.
Mäso nakrojíme na požadovanú veľkosť a prehrejeme v rúre. Servírujeme na kapuste s pažítkou, chrumkavou cibuľkou a na hrubo odkrojenou knedľou, ktorú si naparíme nad kapustou počas jej prípravy.
