Silvestrovská paštéta z diviny
Ingredience
1 kg
mäsa z diviny
500 g
bravčového mäsa
600 g
pečene
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
tymian
borievky
brusnicový lekvár
masť Dobrá cena
100 g
slaniny Dobrá cena
Postup
Umyté mäso z diviny spolu s bravčovinou uvaríme v osolenej vode domäkka a dôkladne pomelieme najemno.
Surovú pečeň rozmixujeme, pridáme soľ, mleté korenie, mleté borievky aj pár lyžíc brusnicového lekváru a vetvičiek tymianu.
Ochutenú pečeň zmiešame s pomletým mäsom, pridáme vajce a dôkladne prepojíme. Paštétovú zmes dáme do formy vymastenej masťou a vysypanej strúhankou. Navrch dáme plátky slaniny.
Formu prikryjeme pokrievkou a paštétu varíme vo vodnom kúpeli približne 2 hodiny. Po uvarení necháme vo forme vychladnúť, až potom vyklopíme.