Uložiť
Porcie 6
Príprava
150 min.
Náročnosť
Cena

Silvestrovská paštéta z diviny

Ingredience

1 kg
mäsa z diviny
500 g
bravčového mäsa
600 g
pečene
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
tymian
borievky
brusnicový lekvár
masť Dobrá cena
100 g
slaniny Dobrá cena

Postup

Umyté mäso z diviny spolu s bravčovinou uvaríme v osolenej vode domäkka a dôkladne pomelieme najemno. Surovú pečeň rozmixujeme, pridáme soľ, mleté korenie, mleté borievky aj pár lyžíc brusnicového lekváru a vetvičiek tymianu. Ochutenú pečeň zmiešame s pomletým mäsom, pridáme vajce a dôkladne prepojíme. Paštétovú zmes dáme do formy vymastenej masťou a vysypanej strúhankou. Navrch dáme plátky slaniny. Formu prikryjeme pokrievkou a paštétu varíme vo vodnom kúpeli približne 2 hodiny. Po uvarení necháme vo forme vychladnúť, až potom vyklopíme.
Recept → Silvestrovská paštéta z diviny

Ohodnotiť recept