Uložiť
Porcie viac
Príprava
120 min.
Náročnosť
Cena

Škvarkové materáky (pagáče) z Hontu

Ingredience

500 g
hladkej múky Dobrá cena
500 g
škvariek
soľ
300 ml
vlažného mlieka Mamičkine dobroty
2
žĺtky z vajec Coop PREMIUM
3 PL
šľahačkovej smotany Mamičkine dobroty
2 PL
vína
20 g
droždia
vajce Coop PREMIUM

Postup

Škvarky pomelieme, v mise spojíme múku, mlieko, žĺtky, smotanu, víno, soľ, pomleté škvarky a rozdrobené droždie. Vypracujeme hladké cesto, rozvaľkáme a poprekladáme smerom do stredu a potom ešte na polovicu. Necháme pol hodiny kysnúť a postup opakujeme. Opäť necháme podkysnúť a poprekladáme. Cesto potom rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm, povykrajujeme z neho pagáče, povrch narežeme do mriežky, poukladáme na plech a necháme ešte kysnúť. Pagáče potrieme vajcom rozmiešaným s troškou mlieka a pečieme pri teplote 200 °C asi 10 až 15 minút.
Recept → Škvarkové materáky (pagáče) z Hontu

Ohodnotiť recept

Kategórie