Uložiť
Porcie 12
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

Sladko-kyslá tekvicová polievka

Ingredience

1 menšia
tekvica
1 PL
rastlinného oleja Coop PREMIUM
1
cibuľa ZELOVOC
2
cesnaky ZELOVOC
1 KL
škorice
1 KL
mletej rasce Dobrá cena
1 liter
zeleninového vývaru (bujón)
1 PL
kryštálového cukru
1
citrón ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
trochu čierneho sezamu
1 téglik
kyslej smotany Mamičkine dobroty

Postup

Tekvicu prepolíme, vydlabeme zrniečka a nitkovú dužinu okolo nich. Tekvicu nešúpeme, len ju umyjeme a pokrájame na menšie kocky. V hrnci zahrejeme olej a pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu. Restujeme do sklovita. Pridáme tekvicu, škoricu, rascu, pretlačený cesnak a spolu restujeme asi 2 minútky. Zeleninu zalejeme vývarom, privedieme k varu a všetko spolu povaríme asi 15 minút, kým tekvica nezmäkne. Následne všetko rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Polievku odstavíme a podľa chuti pridáme cukor, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Podávame s opečeným bielym pečivom a môžeme dekorovať lyžicou kyslej smotany a čiernym sezamom.
Recept → Sladko-kyslá tekvicová polievka

Ohodnotiť recept

Kategórie