Sladko-kyslá tekvicová polievka
Ingredience
1 menšia
tekvica
1 PL
rastlinného oleja Coop PREMIUM
1
cibuľa ZELOVOC
2
cesnaky ZELOVOC
1 KL
škorice
1 KL
mletej rasce Dobrá cena
1 liter
zeleninového vývaru (bujón)
1 PL
kryštálového cukru
1
citrón ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
trochu čierneho sezamu
1 téglik
kyslej smotany Mamičkine dobroty
Postup
Tekvicu prepolíme, vydlabeme zrniečka a nitkovú dužinu okolo nich. Tekvicu nešúpeme, len
ju umyjeme a pokrájame na menšie kocky.
V hrnci zahrejeme olej a pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu. Restujeme do sklovita.
Pridáme tekvicu, škoricu, rascu, pretlačený cesnak a spolu restujeme asi 2 minútky.
Zeleninu zalejeme vývarom, privedieme k varu a všetko spolu povaríme asi 15 minút, kým
tekvica nezmäkne. Následne všetko rozmixujeme ponorným mixérom na krém.
Polievku odstavíme a podľa chuti pridáme cukor, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
Podávame s opečeným bielym pečivom a môžeme dekorovať lyžicou kyslej smotany a
čiernym sezamom.