Uložiť
Porcie 12
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

Sladko-kyslá tekvicová polievka

Ingredience

1 menšia
tekvica
1 PL
rastlinného oleja
1
cibuľa
2
cesnaky
1 KL
škorice
1 KL
mletej rasce
1 liter
zeleninového vývaru (bujón)
1 PL
kryštálového cukru
1
citrón
soľ
mleté čierne korenie
trochu čierneho sezamu
1 téglik
kyslej smotany

Postup

Tekvicu prepolíme, vydlabeme zrniečka a nitkovú dužinu okolo nich. Tekvicu nešúpeme, len
ju umyjeme a pokrájame na menšie kocky.

V hrnci zahrejeme olej a pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu. Restujeme do sklovita.

Pridáme tekvicu, škoricu, rascu, pretlačený cesnak a spolu restujeme asi 2 minútky.

Zeleninu zalejeme vývarom, privedieme k varu a všetko spolu povaríme asi 15 minút, kým
tekvica nezmäkne. Následne všetko rozmixujeme ponorným mixérom na krém.

Polievku odstavíme a podľa chuti pridáme cukor, citrónovú šťavu, soľ a korenie.

Podávame s opečeným bielym pečivom a môžeme dekorovať lyžicou kyslej smotany a
čiernym sezamom.

Ohodnotiť recept

Kategórie