Uložiť
Porcie 8
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Slaný špargľový koláč s nivou

Ingredience

250 g
hladkej múky Dobrá cena
1 ČL
soli
1
vajce Mamičkine dobroty
125 g
masla Tradičná kvalita
1 – 2 PL
vody
100 ml
smotany na šľahanie 33% Mamičkine dobroty
2
vajcia
3
žĺtky
100 g
jemného taveného syra Tradičná kvalita
100 g
tvarohu Mamičkine dobroty 50g špargle
100 g
syra plesňového porciovaného Tradičná kvalita
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena

Postup

Múku zmiešame so soľou, pridáme vajce, maslo a vodu a spracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a vložíme do pripravenej formy. Cesto vo forme popicháme a odložíme na 30 minút do chladničky.

Po vybratí z chladničky zakryjeme cesto papierom na pečenie a zaťažíme suchými fazuľami.
Cesto pečieme 10 minút na 190 °C. Papier s fazuľami vyberieme a korpus dopekáme ešte 5 minút.

V miske zmiešame smotanu s vajcami, so žĺtkami, smotanovým syrom a tvarohom. Zmes dochutíme soľou, korením a vylejeme do predpečeného cesta. Na vrch uložíme pozdĺžne nakrájanú špargľu a na kocky nakrájanú Nivu. Pečieme asi 30 minút na 140 °C a potom nakrájame na trojuholníky.

Ohodnotiť recept