Uložiť
Porcie 4
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

Šošovicové kari s teplým paradajkovým šalátom

Ingredience

1
cibuľa
1
strúčik cesnaku
1
zázvor
1
chili paprička
1
červená paprika
čerstvý koriander
repkový olej
1 ČL
kari
1 ČL
kurkumy
2 ČL
horčicových semiačok
300 g
červenej šošovice
400 ml
kokosového mlieka
200 g
baby špenátu
500 g
cherry paradajok
1
citrón
1ČL
chili
2
strúčiky cesnaku
kváskový chlieb

Postup

Do mixéra dáme cibuľu, zázvor, cesnak, chili papričku, papriku, koriander, soľ a čierne korenie - všetko spolu rozmixujeme najemno. Do kastróla dáme lyžičku oleja, kari, kurkumu, horčicové semiačka a dobre premiešame. Pridáme rozmixovanú zeleninu a povaríme. Pridáme šošovicu, 700 ml vody a kokosové mlieko. Varíme pod pokrievkou a pravidelne miešame.

Cherry paradajky prekrojíme na polovicu, polovicu citróna nakrájame aj s kôrou na jemno. Na panvicu dáme olej, chili korenie, horčicové semiačka, citrón, pretlačený cesnak, šťavu z citróna, cherry paradajky a cca 30 sekúnd premiešame na panvici. Osolíme a okoreníme. Do šošovice primiešame špenát.

Servírujeme na hrianke z kváskového chleba

Ohodnotiť recept

Kategórie