Uložiť
Porcie 4
Príprava
70 min.
Náročnosť
Cena

Špenátový nákyp

Ingredience

450 g
mrazeného špenátu Tradičná kvalita alebo
600 g
čerstvého špenátu
100 g
tvrdého syra
3
vajcia Coop PREMIUM
100 g
šunky Tradičná kvalita
2 PL
masla Tradičná kvalita
2 PL
múky Dobrá cena
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
1
cibuľa ZELOVOC
125 ml
kyslej smotany Mamičkine dobroty
čierne korenie Dobrá cena
muškátový oriešok
soľ
olej Coop PREMIUM
150 ml
mlieka Mamičkine dobroty
tuk na vymastenie
strúhanka Dobrá cena

Postup

Špenát rozmrazíme a zlejeme prebytočnú tekutinu. Cibuľu a cesnak olúpeme, cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak prelisujeme. Na oleji speníme cibuľu, cesnak a podusíme spolu so špenátom. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Na masle opečieme múku, zalejeme mliekom, rozmiešame a uvaríme hustú omáčku. Do omáčky ďalej vmiešame smotanu, nastrúhaný syr, žĺtky, tuhý sneh a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Nakrájanú šunku aj pripravenú omáčku premiešame so špenátom. Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme strúhankou, naplníme špenátovou zmesou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
Recept → Špenátový nákyp

Ohodnotiť recept

Kategórie