Uložiť
Porcie 4
Príprava
40 min.
Náročnosť
Cena

Tatarák z pečených baklažánov

Ingredience

750 g
baklažánu
olivový olej
30 g
vlašských orechov
4
strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
čierne korenie
chlieb na hrianky

Postup

Baklažány nakrájame pozdĺžne na polovicu, osolíme a odložíme na 20 minút, aby pustili vodu. Osušíme ich papierovou servítkou, potrieme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na gril.

Medzitým na sucho opečieme orechy a posekáme na drobno.

Vychladnuté baklažány vydlabeme lyžicou a nasekáme na jemno, pridáme olivový olej, nasekaný cesnak na jemno, petržlenovú vňať a orechy. Zamiešame a dochutíme soľou a čiernym korením.

Podávame na hrianke.

Ohodnotiť recept

Kategórie