Tekvicová polievka so syrom
Ingredience
2
tekvice hokkaido
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
1 téglik
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
30 g
tvrdého syra
50 g
slaniny Dobrá cena
1
cibuľa ZELOVOC
1
strúčik cesnaku ZELOVOC
2 PL
masla Tradičná kvalita
Postup
Tekvicu umyjeme (hokkaido netreba šúpať), nakrájame ju na menšie kúsky a dáme na plech.
Dochutíme soľou, korením a pri teplote 200 °C pečieme asi 30 minút domäkka.
Medzitým v hrnci na rozpálenom masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme upečenú tekvicu, všetko zalejeme asi litrom vody a privedieme do varu.
Polievku potom rozmixujeme, pridáme smotanu a odstavíme.