Uložiť
Porcie 4
Príprava
40 min.
Náročnosť
Cena

Tekvicové placky

Ingredience

800 g
tekvice hokkaido
1
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
2
vajcia
100 g
hladkej múky
Olej
Soľ
Mleté čierne korenie
Kyslá smotana na podávanie
Čerstvá petržlenová vňať

Postup

Očistenú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Vmiešame vajcia aj múku, dochutíme soľou a korením. Necháme 20 minút odpočívať.

Na panvici rozpálime olej a po dve lyžice tekvicového cesta vkladáme do oleja a opekáme placky asi 4 minúty z každej strany. Z hotových placiek odstránime papierovým obrúskom prebytočný tuk.

Placky podávame s kyslou smotanou dochutenou soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept

Kategórie