Tekvicové placky
Ingredience
800 g
tekvice hokkaido
1
cibuľa ZELOVOC
1 strúčik
cesnaku ZELOVOC
2
vajcia Coop PREMIUM
100 g
hladkej múky Dobrá cena
olej Coop PREMIUM
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
kyslá smotana Mamičkine dobroty
čerstvá petržlenová vňať ZELOVOC
Postup
Očistenú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Vmiešame vajcia aj múku, dochutíme soľou a korením. Necháme 20 minút odpočívať.
Na panvici rozpálime olej a po dve lyžice tekvicového cesta vkladáme do oleja a opekáme placky asi 4 minúty z každej strany. Z hotových placiek odstránime papierovým obrúskom prebytočný tuk.
Placky podávame s kyslou smotanou dochutenou soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.