Uložiť
Porcie 4
Príprava
25 min.
Náročnosť
Cena

Tekvicovo-kôprový prívarok s rozmarínovými zemiakmi

Ingredience

1
tekvica
4
jarné cibuľky
2 strúčiky
cesnaku
2 hrste
kôpru
500 ml
smotany
voda
400 g
nových zemiakov
4
vajcia
1 dcl
octu
olivový olej
maslo
2 PL
špaldovej múky
kryštálový cukor

Postup

Rúru vyhrejeme na 180 °C.

Umyté zemiaky v šupke nakrájame na štvrte, posypeme rozmarínom, tymiánom a soľou. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút.

Na masle speníme cibuľku a pretlačený cesnak. Pridáme na jemno nastrúhanú tekvicu, posekaný kôpor, zamiešame a dusíme cca. 3 minúty.
V troche smotany si rozmiešame špaldovú múku na zahustenie omáčky. Vylejeme do omáčky, pridáme zvyšok smotany a miešame, pokým nám nezhustne. Ak je príliš hustá, pridáme vodu. Dochutíme soľou, octom a troškou cukru.

Vajíčko rozbijeme do misky. Dáme variť vodu. Keď začne mierne bublať, pridáme 0,5 dcl octu. Keď začne voda vrieť, spravíme si lyžicou v hrnci vír a opatrne tam z misky vložíme vajce a varíme cca. 3 minúty na miernom ohni.

Ohodnotiť recept

Kategórie