Teľacie líčka na čiernom pive
Ingredience
350 g
mrkvy ZELOVOC
150 g
stopkového zeleru
2
veľké cibule ZELOVOC
4
strúčiky cesnaku ZELOVOC
150 g
údenej zbojníckej slaniny Dobrá cena
1,7 kg
teľacích líčok
100 g
masla Tradičná kvalita
1 PL
paradajkového pretlaku Dobrá cena
2
bobkové listy Dobrá cena
2
vetvičky tymiánu
1
vetvička rozmarínu
soľ a čierne mleté korenie Dobrá cena
750 ml
čierneho piva
vývar alebo voda na podlievanie
Postup
Očistíme všetku zeleninu, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, zeler nakrájame na malé kúsky, cibuľu nadrobno a cesnak na plátky.
Slaninu nakrájame na drobné kocky. Teľacie líčka necháme v celku. V pekáči opečieme slaninu a vyberieme. Do pekáča pridáme maslo, rozpálime ho a vložíme mäso, ktoré prudko opečieme z každej strany.
Mäso vyberieme a do pekáča vložíme cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Rovnako opečieme. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame. Vrátime späť slaninu aj mäso. Pridáme bobkový list, bylinky, soľ, korenie a podlejeme pivom.
Pomaly dusíme na sporáku a podľa potreby podlievame vodou alebo vývarom. Mäkké mäso vyberieme a šťavu prepasírujeme cez sitko a necháme zovrieť. Pridáme kúsky masla a stále miešame metličkou a následne mäso vrátime do omáčky.
Podávame so zemiakovým pyré.