Uložiť
Porcie 4
Príprava
90 min.
Náročnosť
Cena

Teplý šalát z pečenej tekvice a šošovice

Ingredience

1
menšia maslová tekvica
1 dl
olivového oleja Tradičná kvalita
1 ČL
morskej soli
½ ČL
čerstvo namletého čierneho korenia Dobrá cena
4
steblá čerstvého tymiánu
200 g
čiernej šošovice Tradičná kvalita
200 g
varenej repy
100 g
rukoly
200 g
údeného čerstvého ovčieho syra
100 g
slnečnicových semienok
2
steblá bazalky
4
steblá petržlenovej vňate
šťava z 1 limety
4 ČL
kryštálového cukru

Postup

Tekvicu ošúpeme, vydlabeme jadierka a nakrájame na cca 3-centimetrové kocky.

Rozložíme na plech s papierom na pečenie, osolíme morskou soľou, okoreníme, pridáme tymián a olej. Pečieme pri 170 °C cca 30 minút.

Uvaríme šošovicu tak, aby nebola úplne mäkká. Cviklu nakrájame na kocky veľké tiež cca 3 cm. V mise zmiešame olivový olej, limetovú šťavu a cukor, emulzifikujeme.

V mise všetky suroviny zmiešame s dresingom a uložíme na tanier.

Ohodnotiť recept

Kategórie