Uložiť
Porcie 6
Príprava
1200 min.
Náročnosť
Cena

TRADIČNÁ HUSPENINA

Ingredience

1
bravčová paprčka
1 kg
bravčovej kože
1
bravčové koleno
4
väčšie cibule Zelovoc
6
mrkiev Zelovoc
3
petržleny Zelovoc
3
strúčiky cesnaku Zelovoc
Koreniny podľa chuti:
čierne korenie Dobrá cena
nové korenie
bobkový list
Na dochutenie:
jablčný alebo iný ocot Dobrá cena
soľ

Postup

Do hrnca dáme kože, paprčku, koleno, cibuľu, cesnak, petržlen a mrkvu. Pridáme čierne korenie, nové korenie a bobkový list. Zalejeme vodou a varíme minimálne 10 hodín.

 

Do misky oberieme mäso z kolena, pridáme nakrájanú mrkvu a cez sitko zalejeme vývarom. Zakryjeme fóliou a necháme v chlade cez noc vychladnúť.

 

Pri servírovaní môžeme opäť huspeninu vyklopiť na tanier. Na vrch pridáme čerstvo nakrájané väčšie kusy cibule, polejeme octom na doplnenie kyslosti a posypeme červenou mletou paprikou.

Recept → TRADIČNÁ HUSPENINA

Ohodnotiť recept