TRADIČNÁ HUSPENINA
Ingredience
1
bravčová paprčka
1 kg
bravčovej kože
1
bravčové koleno
4
väčšie cibule Zelovoc
6
mrkiev Zelovoc
3
petržleny Zelovoc
3
strúčiky cesnaku Zelovoc
Koreniny podľa chuti:
čierne korenie Dobrá cena
nové korenie
bobkový list
Na dochutenie:
jablčný alebo iný ocot Dobrá cena
soľ
Postup
Do hrnca dáme kože, paprčku, koleno, cibuľu, cesnak, petržlen a mrkvu. Pridáme čierne korenie, nové korenie a bobkový list. Zalejeme vodou a varíme minimálne 10 hodín.
Do misky oberieme mäso z kolena, pridáme nakrájanú mrkvu a cez sitko zalejeme vývarom. Zakryjeme fóliou a necháme v chlade cez noc vychladnúť.
Pri servírovaní môžeme opäť huspeninu vyklopiť na tanier. Na vrch pridáme čerstvo nakrájané väčšie kusy cibule, polejeme octom na doplnenie kyslosti a posypeme červenou mletou paprikou.
