Tradičná kulajda
Ingredience
4
veľké zemiaky ZELOVOC
4
natvrdo uvarené vajcia Coop PREMIUM
200 ml
mlieka Mamičkine dobroty
100 ml
smotany Mamičkine dobroty
2 PL
šťavy z citróna ZELOVOC
1 PL
hladkej múky Dobrá cena
1 PL
masla Tradičná kvalita
1 PL
sterilizovaných húb
(alebo hrsť sušených
a vopred namočených,
prípadne čerstvých)
2 ČL
kryštálového cukru
za hrsť nasekaného kôpru
celá rasca Dobrá cena
soľ
Postup
Čerstvé alebo sušené a vopred namočené huby uvaríme v slanej vode s trochou rasce (sterilizované huby len scedíme).
Zemiaky očistíme, nakrájame na väčšie kocky, vložíme do hrnca, zalejeme osolenou vodou a dáme variť.
Pokiaľ zemiaky nie sú úplne mäkké, rozšľaháme v mlieku múku a zmes k nim prilejeme. Pridáme maslo a za stáleho miešania varíme asi 5 minút.
Nakoniec do polievky vmiešame smotanu, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor a cukor. Podľa chuti osolíme.
Do každého taniera dáme trochu húb a pridáme na plátky pokrájané varené vajcia. Prelejeme ich polievkou a ozdobíme čerstvým kôprom.