Uložiť
Porcie 2
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

Tradičné bryndzové halušky

Ingredience

4
zemiaky
1 ČL
soli
300 g
polohrubej múky
250 g
bryndze
200 g
slaniny
maslo (podľa chuti)

Postup

Zemiaky očistíme a nastrúhame najemno.

K nastrúhaným zemiakom pridáme soľ. Postupne primiešavame polohrubú múku, až kým nedostaneme správnu konzistenciu. Cesto je hotové, keď v ňom ostane stáť varecha.

Kým zovrie voda, pripravíme si údenú slaninku. Nakrájame ju na rezančeky a na miernom ohni pomaly opražíme.

Halušky pretláčame cez sito (na halušky) do vriacej osolenej vody. Počas varenia aj pretláčania halušky občas premiešame (aby sa nám nezlepili). Varíme ich približne 10 minút, až kým nevyplávajú.

Uvarené halušky scedíme, dáme do väčšej misy a zmiešame s bryndzou. Môžeme ich poliať trochou rozpusteného masla a všetko spolu dobre premiešame. Na záver posypeme opraženou slaninkou.

Ohodnotiť recept