Tradičné moravské koláčiky
Ingredience
500 g
polohrubej múky Dobrá cena
100 g
masla Tradičná kvalita
100 g
krupicového cukru
250 ml
vlažného mlieka Mamičkine dobroty
40 g
droždia Tradičná kvalita
1
vajce Coop PREMIUM
1
vajce Coop PREMIUM
na potretie pred pečením
500 g
tvarohu Mamičkine dobroty
2 bal.
vanilkového cukru
1
vajce Coop PREMIUM
1 téglik
slivkového lekváru Tradičná kvalita
1 hrsť
mandľových lupienkov
Postup
Z rozmrveného droždia, lyžičky cukru, múky a polovičky teplého mlieka urobíme kvások, necháme ho chvíľu kysnúť.
Keď vykysne, pridáme k nemu múku, mlieko, maslo, cukor a vajce. Rukami vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do vymastenej misy, prikryjeme ho a znova necháme na teplom mieste poriadne vykysnúť.
Zatiaľ si tvaroh dochutíme vanilkovým cukrom.
Kysnuté cesto rozvaľkáme, pohárom vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Na každé koliesko dáme lyžičku tvarohu a menšiu lyžičku lekváru. Všetko posypeme mandľovými lupienkami.
Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista (asi 15 minút).