Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Vianočná hríbovica

Ingredience

4 hrste
sušených hríbov
3
zemiaky ZELOVOC
soľ
bobkový list Dobrá cena
1
cibuľa ZELOVOC
trocha
masti Dobrá cena
mleté čierne korenie Dobrá cena
200 ml
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
hladká múka Dobrá cena
podľa chuti
ocot

Postup

Sušené hríby zalejeme horúcou vodou a necháme ich asi 15 minút napučať.

Na masti opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu dozlatista, pridáme hríby aj s tekutinou, osolíme, okoreníme, pridáme aj bobkový list. Dolejeme ešte liter a pol vody a povaríme 20 minút.

Do polievky pridáme olúpané, na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka.

Na panvici pripravíme z masti a múky trochu zápražky, ktorú podlejeme vodou a vlejeme do polievky. Prevaríme a potom vlejeme aj smotanu a už len krátko prehrejeme. Polievku ešte dochutíme podľa potreby soľou a korením a podľa chuti aj octom. Podávame s čerstvým chlebom.

Ohodnotiť recept