Vianočné klobásy z Turca
Ingredience
3 kg
bravčového bôčika
2 kg
bravčového pliecka
100 g
soli
10 g
mletej rasce Dobrá cena
80 g
sladkej červenej papriky Dobrá cena
20 g
štipľavej papriky
30 g
cesnaku ZELOVOC
mleté čierne korenie Dobrá cena
Postup
Dôkladne očistené mäso nakrájame a pomelieme.
Do pomletého mäsa pridáme soľ, rascu, očistený prelisovaný cesnak, oba druhy papriky a tiež mleté čierne korenie.
Zmes dôkladne premiešavame, najlepšie rukami, aspoň 15 až 20 minút. Pripravené mäso necháme odležať do druhého dňa v chlade.
Odležanú klobásovú zmes plníme do vyčistených čriev a tvoríme klobásky. Hotové klobásky necháme riadne obschnúť a na ďalší deň môžeme začať údiť. Údime 3 až 4 dni.