Uložiť
Porcie viac
Príprava
180 min.
Náročnosť
Cena

Vínové koláčiky

Ingredience

280 g
hladkej múky Dobrá cena
280 g
stuženého tuku (Cera)
alebo masti
6 PL
bieleho vína
2 bal.
vanilkového cukru
a práškový cukor
na posypanie

Postup

Múku, zmäknutý tuk a víno spojíme v mise, vypracujeme hladké cesto a odložíme ho na niekoľko hodín do chladničky. Vychladené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho rôzne tvary, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C dozlatista asi 10 minút. Ešte horúce upečené koláčiky obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
Recept → Vínové koláčiky

Ohodnotiť recept