Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Vyprážané pirohy s bryndzou

Ingredience

500 g
hladkej múky Dobrá cena
soľ
1 ČL
sódy bikarbóny
250 ml
kyslého mlieka
150 ml
kyslej smotany Mamičkine dobroty
tuk na vyprážanie
150 g
bryndze Mamičkine dobroty
2
vajcia Coop PREMIUM
mletá červená paprika Dobrá cena

Postup

Z múky, zo 100 ml vody, soli, sódy a z kyslého mlieka vypracujeme vláčne cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a rozkrájame na štvorce. K bryndzi pridáme celé vajcia, soľ, mletú červenú papriku a zmes vymiešame. Stred každého štvorca cesta naplníme 1 lyžičkou plnky. Dva protiľahlé rohy spojíme a cesto na okrajoch stlačíme vidličkou, aby sa spojilo. Naplnené pirohy vyprážame v rozpálenom tuku dozlatista. Hotové vyberieme, odsajeme prebytočný tuk, prikryjeme a necháme chvíľu odstáť. Podávame s kyslou smotanou.
Recept → Vyprážané pirohy s bryndzou

Ohodnotiť recept

Kategórie