Uložiť
Porcie 4
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

Vyprážané zemiakové pirohy

Ingredience

380 g
v šupke varených zemiakov ZELOVOC
soľ
110 g
hladkej múky Dobrá cena
20 g
masla Tradičná kvalita
1
vajce Coop PREMIUM
slivkový lekvár Tradičná kvalita
alebo bryndza do plnky
masť Dobrá cena alebo olej Coop PREMIUM
na vyprážanie

Postup

Ošúpané zemiaky postrúhame, pridáme soľ, múku, vajce, maslo a všetko spolu vypracujeme. Na doske posypanej múkou vyvaľkáme cesto a na polovicu poukladáme v rozstupoch tuhé kôpky lekváru (alebo bryndze). Zakryjeme druhou polovicou cesta a pomocou radielka nakrájame na pirohy, okraje dobre popritláčame. Jednotlivé pirohy potom vyprážame na rozpálenej masti dozlatista z oboch strán. Hotové pirohy plnené lekvárom môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Recept → Vyprážané zemiakové pirohy

Ohodnotiť recept

Kategórie