Vyprážaný kapor v syrovej strúhanke
Ingredience
800 g
podkovičiek z kapra
mlieko Mamičkine dobroty
1 strúčik
cesnaku ZELOVOC
hladká múka Dobrá cena
2
vajcia Coop PREMIUM
strúhanka Dobrá cena
50 g
strúhaného tvrdého syra
olej Coop PREMIUM
Postup
Očistené podkovičky z kapra dáme do mlieka a necháme niekoľko hodín odležať, potom vyberieme a osušíme.
Vajcia rozšľaháme a pridáme do nich prelisovaný cesnak. Môžeme podľa chuti aj osoliť.
Strúhanku zmiešame s nastrúhaným syrom.
Podkovičky z kapra najprv obalíme v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v syrovej strúhanke. Pripravené kúsky kapra vyprážame v horúcom oleji dozlatista. Podávame teplé so zemiakmi alebo šalátom.
![Recept → Vyprážaný kapor v syrovej strúhanke Recept → Vyprážaný kapor v syrovej strúhanke](https://www.netradicnerecepty.sk/image-other/250/vyprazany-kapor-v-syrovej-struhanke.png?v=1721037729)