Uložiť
Porcie 4
Príprava
150 min.
Náročnosť
Cena

Vývar z údeného mäsa

Ingredience

1
údené koleno
1
cibuľa ZELOVOC
1
mrkva ZELOVOC
1 stonka
stonkového zeleru
1
bobkový list Dobrá cena
1 zväzok
petržlenovej vňate ZELOVOC
niekoľko lístkov šalvie
4
klinčeky
8 zrniek
celého čierneho korenia Dobrá cena

Postup

Do hrnca na polievku dáme koleno (môžeme použiť aj údenú šunku s kosťou alebo iný kus údeného mäsa) cibuľu nakrájanú na štvrtinky, nahrubo pokrájanú mrkvu a zeler. Všetko zalejeme 2,5 litrom studenej vody. Na silnom ohni necháme zovrieť a pozbierame všetku penu. Pridáme bobkový list, petržlenovú vňať, šalviu, klinčeky a celé čierne korenie. Oheň zmiernime (varič prepneme na nižší stupeň), aby sa polievka len slabo varila, hrniec prikryjeme a varíme približne 2 hodiny. Keď je polievka hotová, precedíme ju a vyberieme mäso. Necháme ju vychladnúť a z povrchu pozbierame všetok tuk. Potom ju znova zohrejeme a chvíľu povaríme. Podávame aj s nakrájaným mäsom.
Recept → Vývar z údeného mäsa

Ohodnotiť recept