Zapekané cestoviny so zeleninou a smotanou
Ingredience
4
mrkvy ZELOVOC
200 g
brokolice
2
jarné cibuľky
150 g
cestovín Dobrá cena
(špirálky, farfalle, penne)
4
vajcia Coop PREMIUM
100 g
smotany alebo crème fraîche
1
strúčik cesnaku ZELOVOC
štipka nastrúhaného
muškátového orieška
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
maslo Tradičná kvalita
Postup
V hrnci necháme zovrieť dostatočné množstvo osolenej vody.
Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Brokolicu umyjeme a rozdelíme na malé ružičky. Hrubšiu stonku a hlúb nakrájame na kocky. Jarné cibuľky ošúpeme, bielu časť pokrájame našikmo, tenkú zelenú vňatku na kolieska.
Vriacu vodu osolíme, nasypeme do nej cestoviny a uvaríme ich podľa návodu na obale.
Pripravenú mrkvu, brokolicu a cibuľku restujeme na panvici, pridáme soľ a korenie. Cestoviny scedíme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Rúru predhrejeme na 200 °C (teplovzdušný ohrev nepoužívame).
Zapekaciu formu poriadne vymažeme maslom. Do veľkej misky preložíme cestoviny so zeleninou a dostatočne premiešame.
Vajcia rozmiešame so smotanou. Ochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom, prelisovaným cesnakom, soľou a mletým čiernym korením. Zmes nalejeme na cestoviny so zeleninou vo forme.
Cestoviny zapekáme vo vyhriatej rúre asi 30 minút dozlatista. Zapečené cestoviny posypeme kolieskami zelenej cibuľkovej vňate a hneď podávame.