Zeleninová panvička
Ingredience
1 kg
zemiakov ZELOVOC
250 g
šampiňónov ZELOVOC
2 hrste
baby špenátu
2 hrste
kučeravého kelu
4 PL + 4 PL
rastlinného oleja
1
cibuľa ZELOVOC
½ ČL
mletej papriky
1
červená paprika
½ ČL
sušeného cesnaku
½ ČL
sušeného oregana
petržlenová vňať ZELOVOC
1
citrón ZELOVOC
soľ
Postup
Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka.
Šampiňóny nakrájame na štvrte, cibuľu na mesiačiky, špenát a kel opláchneme.
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu. Pridáme šampiňóny a opekáme do zlatista, pridáme papriku a po 3 minútach preložíme do misy.
Panvicu očistíme a znova rozpálime olej. Nasypeme koreniny a necháme, kým sa rozvoňajú. Opečieme zemiaky a potom pridáme opečenú zeleninu, špenát a kel. Krátko opečieme a pokvapkáme citrónovou šťavou.