Uložiť
Porcie 6
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Zemiaková haruľa

Ingredience

1,5 kg
zemiakov ZELOVOC
80 g
hladkej múky Dobrá cena
60 g
slaniny Dobrá cena
60 g
masti Dobrá cena
soľ
4
strúčiky cesnaku ZELOVOC
(podľa chuti aj viac)
1
cibuľa ZELOVOC
majorán Dobrá cena
mleté čierne korenie Dobrá cena

Postup

Očistené surové zemiaky postrúhame, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, majorán. Slaninu nakrájame a rozpražíme, potom na nej opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme k zemiakom. Doplníme múkou a pripravené cesto dáme na dobre vymastený pekáč alebo plech. Haruľu pečieme v rozohriatej rúre (200 °C) dozlatista asi 30 až 45 minút.
Recept → Zemiaková haruľa

Ohodnotiť recept

Kategórie