Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Zemiakové šúľance so smotanou, slaninou, nivou a mandľami

Ingredience

1 kg
uvarených ošúpaných zemiakov Zelovoc
500 g
hladkej múky Dobrá cena
1
vajce Mamičkine dobroty
50 g
parmezánu
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
muškátový orech
25 g
cesnaku Zelovoc
150 g
slaniny pokrájanej na kocky
250 g
smotany 33% na šľahanie Mamičkine dobroty
150 g
syra niva Tradičná kvalita
60 g
lupeňov mandlí
1 dcl
olivového oleja Tradičná kvalita

Postup

Zemiaky upečieme na soli deň vopred.

Očistíme a nastrúhame zemiaky, pridáme múku, vajce, syr, soľ a korenie. Vypracujeme cesto, z ktorého urobíme valčeky a vykrájame šúlance. Cestovinu uvaríme v slanej vode.

Orestujeme cesnak, slaninu, zalejeme šľahačkou a pridáme mandle. Necháme
zovrieť a zredukovať.

Pridáme nivu, roztopíme syr, vložíme cestoviny, prehodíme a servírujeme.

Ohodnotiť recept

Kategórie