Uložiť
Porcie 4
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

Zemiakovo-pórová polievka s krutónmi

Ingredience

1
pór
500 g
zemiakov ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
100 g
slaniny Dobrá cena
2 strúčiky
cesnaku ZELOVOC
1 téglik
smotany na varenie Tradičná kvalita
4 plátky
toastového chleba
100 g
strúhaného syra
maslo Tradičná kvalita

Postup

Pór nakrájame na kolieska, slaninu nadrobno. Najprv opečieme na troche masla slaninu, a keď ešte pustí tuk, pridáme nakrájaný pór. Dochutíme soľou a korením, podlejeme vodou a pridáme olúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Do polievky prelisujeme cesnak a varíme do zmäknutia asi 30 minút. Potom primiešame smotanu na varenie a na veľmi miernom ohni ešte povaríme. Polievku rozmixujeme a podľa chuti ešte doplníme soľou a korením. Toastový chlieb potrieme maslom, nakrájame na kocky a opečieme na panvici do chrumkava. Ešte zahorúca posypeme strúhaným syrom a podávame k polievke.
Recept → Zemiakovo-pórová polievka s krutónmi

Ohodnotiť recept