Uložiť
Porcie 4
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

Zimný jednohrnčák (Eintopf)

Ingredience

300 g
kvaky alebo kalerábu
300 g
zemiakov ZELOVOC
1
mrkva ZELOVOC
1
petržlen ZELOVOC
kúsok zeleru a póru
2
cibule ZELOVOC
2 PL
masla Tradičná kvalita
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
muškátový oriešok
bobkový list Dobrá cena
2 nožičky
neúdenej klobásy
majorán Dobrá cena alebo
čerstvá petržlenová vňať ZELOVOC
1,5 l
zeleninového
alebo mäsového vývaru

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky, očistenú cibuľu nakrájame nadrobno. Na masle opečieme cibuľu, pridáme zeleninu, dochutíme soľou, korením aj muškátovým orieškom. Všetko zalejeme vývarom, pridáme bobkový list aj neúdené klobásky. Privedieme do varu, zmiernime oheň a varíme asi pol hodiny. Potom odstránime bobkový list, klobásky nakrájame na kolieska. Do jednohrnčáka pridáme ešte nasekaný majorán alebo petržlenovú vňať.
Recept → Zimný jednohrnčák (Eintopf)

Ohodnotiť recept

Kategórie